Előadók

« Előadók A-L Előadók M-Z

Molnár András
vezérigazgató-helyettes, PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
A társaság jelenleg aktív befektetései közül vezető tisztséget tölt be az alábbi technológiai cégeknél: Gravity R&D, Cellum, Replise, 3G Multimedia, Leonar3do. A biotech iparágban működő Cryo (ma: Vitrolife) befektetési menedzsereként, felelős volt a hazai Jeremie program első sikeres exitjének lebonyolításáért. A magvető típusú befektetésekre fókuszáló Day One Capital alapító partnere. Az induló, inkubációs fázisban lévő hazai start-up vállalkozásokat fejlesztő AVEC Inkubátor Zrt. igazgatóságának tagja. Karrierje elején 2001-től a MNB elemzőjeként dolgozik. 2002 és 2007 között az információ-biztonság területén sikeres KÜRT Zrt. nemzetközi üzletfejlesztési vezetője, majd kockázati tőkebevonással indított amerikai KÜRT Security LLC vezérigazgatója. Ezt követően egy észak-virginiai kockázati tőketársaság, a McLean Capital munkatársa volt, egészen a PortfoLion 2010-es indulásáig.
Molnár Bálint
befektetési igazgató, Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
2000-ben szerzett közgazdász diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd 2005-ben MBA-t a Purde University-n (USA). 2001-2006-ig az Ernst & Young Kft. Vezető Tanácsadója, ahol széleskörű tapasztalatot szerzett a pénzügyi modellezésben - különösen termelő cégeknél, energetikai szektorban, pénzügyi szektorban, távközlésben - valamint részt vett due diligence munkákban, vállalat felvásárlások és összeolvadások bonyolításában, tervezésében, illetve feladatkörébe tartozott a vállalatok értékének és működésének elemzése is. 2006-tól a Wallis Zrt. Senior befektetés elemzőjeként a leányvállalati elemzések végzésében vett részt, különös tekintettel az ingatlan szektorra. Ezen felül feladatkörébe tartozott az új befektetési lehetőségek elemzése, a potenciális felvásárlási célpontok átvilágítása, projekt finanszírozási tárgyalások lefolytatása, M&A projektek strukturálása és menedzselése. 2007 évtől a Wallis Zrt. Tranzakciós menedzsere, amely munkakörben számos felvásárlási és értékesítési projektet vezetett. 2013-tól a Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. Befektetési Igazgatója, valamint Igazgatósági Tagja, amelynek keretében részt vesz a befektetések kiválasztásában és a befektetési döntéshozatalban.
Málnay Barnabás
üzletfejlesztési igazgató, AVEC
Málnay Barnabás az AVEC Akcelerátor Program üzletfejlesztési igazgatója és a Mobilitás és Multimédia Klaszter operatív vezetője. Korábban a Kitchen Budapest külkapcsolati és fejlesztési igazgatója volt, azt megelőzően tanácsadó a Magyar Telekom Innovációs és Üzletfejlesztési Igazgatóságán. Tanulmányait az ELTE-n, a Közép-európai Egyetemen, és a kaliforniai Stanford Egyetemen végezte, mely utóbbinak több oktatási programjában is dolgozott óraadóként.
Németh László Ákos
befektetési igazgató, Bonitas Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
Miután volt szakács, piaci hordár, mozgó újságárus, takarító, bébiszitter, néptáncos és újságíró gyakornok, életének első nagy traumája, hogy bár (sportlövőként) utazó kerettag lett, de a bojkott miatt nem jutott ki a Los Angeles-i olimpiára. Helyette Moszkvába, ahol tőkebefektetőként akart működni, de a piaci környezet még nem volt elég érett. Befektetett ui. pár ezer forintot 4 Trapper farmerba, amit 5-szörös feláron jegyeztek odakinn. A Dzserzsinszkij szobor mögött lebonyolított tranzakciót azonban a KGB annulálta. A rendszer iránti rokonszenvét később tovább növelte egy rövid prágai fogva tartás, majd egy Csehszlovákiából való örökös kitiltás, mert a vállára emelt egy hangoskodót ’89 augusztusában a Vencel téren. Kompenzálásul a következő évben autóstoppal jutott el San Diego-ból New Yorkba. A negyedik trauma életében az volt, amikor a KÖZGÁZ elvégzése után 1990-ben felvették az Arthur Andersenhez, ahol meglepően sok időt, 4 évet töltött. Később multinacionális cégeknél volt gazdasági igazgató. 1999 óta foglalkozik M&A tevékenységgel, ill. tőkebefektetésekkel. Az otthonszülés és az ötgyerekes családmodell híveként ennek megfelelő életvitele is.
Orbán Krisztián
ügyvezető partner, Oriens
Orbán Krisztián a Danube Fund igazgatója és az Oriens ügyvezető partnere. Korábban a McKinsey & Company munkatársa volt hat éven át, később pedig két évig társtulajdonosként egy hazai tanácsadó céget vezetett. Krisztián diplomáit az MIT-n (MBA), a Fletcher School-ban (Master of Arts in Law and Diplomacy) és a Corvinus Egyetemen szerezte (MSc).
Dr. Oszkó Péter
vezérigazgató, Portfolion Zrt.
Jogász végzettségű, széleskörű tanácsadói és befektetői tapasztalatokkal rendelkező pénzügyi szakember. Pályáját a KPMG magyarországi munkatársaként kezdte, majd ugyanezen cég londoni irodájában a pénzügyi intézményekre specializálódott tanácsadó csapat tagjaként dolgozott. Ez követően a Freshfields Bruckhaus Deringer nemzetközi ügyvédi irodahálózatnál helyezkedett el, majd, 2004-ben már partnerként csatlakozott a Deloitte magyarországi cégéhez, ahol 2006-tól az adótanácsadói üzletágat vezeti, 2007-től pedig a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója, illetve további régiós országok egyes tanácsadói üzletágait is irányítja. Tanácsadói pályája során a pénzügyi és energia szektor, a telekommunikációs, média és technológiai ipar, az ingatlan szektor, a biotechnológia és gyógyszeripar, illetve általában a nagyvállalati szektor legnagyobb szereplőivel dolgozott együtt. Számos vállalatfelvásárlás, társasági átalakulás üzleti és pénzügyi folyamatainak tervezésében, szerződéses feltételeinek kidolgozásában játszott vezető szerepet. Üzleti sikereinek, pénzügyi, vállalatirányítási és folyamatszervezési tudásának elismeréseként 2008-ban az év fiatal menedzserévé választják. 2009 áprilisától a 2010-es parlamenti választásokig a Magyar Köztársaság kormányában szakértői pénzügyminiszteri posztot tölt be, melynek során feladatai közé tartozik a pénzügyi válságkezelés, azon belül az államháztartási és adózási szerkezetátalakítás, a nyugdíj- és támogatási rendszerek megújítása, az államháztartás piaci finanszírozásának visszaállítása, az állam vagyoni ügyeinek felügyelete, illetve tárgyalások vezetése nemzetközi pénzügyi intézetekkel valamint kormányközi gazdasági testületekkel. 2010-től kezdődően vezeti az irányítása alatt jelentős növekedést produkáló PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-t, majd a Bonitas Zrt-t és az ezek tevékenységét és a haza induló vállalkozások fejlődését támogató AVEC Akcelerátor Zrt-t. Az irányítása alatt működő alapkezelő csoport jelenleg öt tőkealapot és mintegy 25 milliárd forintnyi tőkét kezel. Szakmai területein oktatási és publikációs tevékenysége is rendszeres, írásai és szakmai előadásai a befektetések és pénzügyek, az adózás, a költségvetési- és gazdaságpolitika, valamint a vállalatirányítás és menedzsment legváltozatosabb területeit ölelik fel.
Szandrocha Kamilla
Aquincum Technológiai Inkubátor
Szandrocha Kamilla hét éven keresztül foglalkozott külföldi befektetők Magyarországra vonzásával. Részt vett számos nagybefektetési projekt menedzselésében és a magyar befektetés-ösztönzési ügynökség egyablakossá tételében, amely elnyerte a régió leghatékonyabb ügynöksége címet. 2011 óta vezeti a tőketranzakciókkal és inkubációval foglalkozó, startupból felépülő Central European Investment Services csapatát. 2013 óta az Aquincum Technológiai Inkubátor társalapítója, operatív vezetője. Az inkubátor 10 évre elnyerte az "akkreditált technológiai inkubátor" címet, ezáltal az alapító angel befektetők invesztíciója mellett jelentős innovációs forráshoz tudja juttatni a fókuszába tartozó, ígéretes ICT, bioechnológiai és medtech projekteket.
Szluha Dénes
partner, Kairos Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
Szluha Dénes a Kairos Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. (Kairos Capital) partnere. Korábban a Magyar Telekom akvizíciós és portfolió menedzsment igazgatójaként felelős volt mind hazai, mind regionális vállalatfelvásárlások végrehajtásáért, valamint az akvirált társaságok board szintű, stratégiai irányításáért. Ezt megelőzően dolgozott vezető hazai private equity társaságnál, egyéb befektetési banki területen, Big4-nál, valamint multinacionális vállalat stratégiai területén. Munkája során leginkább a technológiai és média-, valamint az energia és megújuló energia iparágakkal foglalkozott. A Kairos Capital a Jeremie-program keretében 8,5 milliárd forint vagyont jelentő alapokat kezelő társaság. Az alapok között megtalálható mind magvető fázist-, mind növekedési fázist finanszírozó tevékenység.
Szűcs Gergely
vezérigazgató, Valor Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.
A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem pénzügyi befektetés-elemző és kockázatkezelő szakán szerezte diplomáját 2003-ban. Az azóta eltelt több, mint 10 évben kockázati tőkebefektetéssel, valamint vállalatok stratégiai és pénzügyi menedzsmentjével foglalkozott. 2003-2007 között az MFB Rt. valamint az MFB Invest Zrt. alkalmazottja tőkebefektetési elemzőként, feladata a fejlesztési tervek értékelése, a vállalatok működésének és gazdasági kilátásainak elemzése, cégértékelés, a portfoliócégek működésének támogatása, valamint értékesítése. 2007-óta a Cashline Csoport portfoliómenedzsere, feladata tőkebefektetési célpontok keresése, projektek elemzése, cégértékelés, a teljes tőkebefektetési folyamat lebonyolítása, valamint a portfoliócégek működésének támogatása. 2012 óta a Valor Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója. 2005-óta Ph.D. képzésben vesz részt a Budapesti Corvinus Egyetem Környezetgazdaságtan és Technológia Tanszékén, ahol környezeti innovációk és szabadalmak kutatásával foglalkozik. Számos magyar kis és közepes méretű vállalkozás ügyvezetője, menedzsment tagja.
Tánczos Péter
Managing Partner, Euroventures Zrt.
Péter a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát pénzügy és menedzsment szakon, majd posztgraduális jogi diplomát az ELTE-n. A franciaországi INSEAD-on MBA képzést végzett el. Karrierjét befektetési elemzőként kezdte 1993-ban az Euroventures-nél, ahol később partnerként vett részt négy sikeres private equity és kockázati tőke program befektetéseiben, hazánkban és a környező országokban. Számos portfólió vállalatnál töltött be menedzseri, igazgatósági és felügyelőbizottsági pozíciókat. Péter jelenleg az Euroventures Zrt igazgatóságának és a befektetési bizottságának az elnöke.
Tátrai Péter
ügyvezető igazgató és társalapító, Remotaid, Inc.
2010-ben szerzett közgazdász diplomát a Budapesti Corvinus Egyetemen, gazdálkodás és menedzsment szakon. Tanulmányi ösztöndíjjal részt vett amerikai, spanyol, brazil és török egyetemek különböző képzésein. Már a diploma megszerzését megelőzően egészségügyi beruházások pénzügyi tervezésével és üzletfejlesztésével kezdett foglalkozni és az elmúlt négy évben széleskörű ismeretre tett szert magyarországi és nemzetközi egészségügyi projektek tekintetében egyaránt. Projektvezetőként egy amerikai gyógyszeripari cég magyarországi klinikai kutatási központjainak elindítását irányította. Továbbá különböző gyógyszer és gyógyászati segédeszköz forgalmazási szerződéseket kötött indiai, spanyol és svájci cégekkel. Magyarországi szakértőkkel közösen alapított Remotaid, Inc. cégben ügyvezető igazgatóként vezeti a cég amerikai piacon történő elindulását.
Török József
üzletfejlesztési igazgató, Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.
Közgazdász, tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Széchenyi István Szakkollégiumban végezte. 2003-tól két évig dolgozott a PricewaterhouseCoopers budapesti irodájában, majd vállalkozást alapított és vezetett EU-támogatás és projektfinanszírozási tanácsadás profillal. 2009-től a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ROP Irányító Hatóságának munkatársa, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap program intézményrendszeri előkészítője. 2011 márciusában, annak indulásakor csatlakozott a jelen pillanatban közel 40 tranzakciót végrehajtó Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt-hez üzletfejlesztési igazgatóként. Számos előadás és on-line bejegyzés publikálójaként célja a hazai működő kisvállalkozások és vállalkozók tőke fogadására való felkészítése.
Varga Szabolcs
magyarországi fiókvezető, Bank Gutmann
Varga Szabolcs tőkepiaci elemzőként kezdte karrierjét, majd et követően vagyonkezelőként dolgozott a Procent befektetési cégnél és a Samesch & Cie. osztrák banknál. Közgazdász, a Corvinus Egyetem elvégzése után a IESE Business School-on diplomázott, 2004-ben csatlakozott a Bank Gutmannhoz. Három munkatársával együtt hozták létre a bank magyarországi irodáját Budapesten, amelynek azóta is ő a vezetője.
Varga Zoltán
vezérigazgató, Central Investment Group
1989-ben szerzett közgazdász diplomát a Janus Pannonius Egyetemen. Pályafutását Németországban kezdte, majd a Budapesti Értéktőzsdén folytatta. Tíz évig volt a Credit Suisse First Boston munkatársa. A WizzAir légitársaság részvényese. 2004-ben hozta létre a Central Csoportot, melynek jelenleg is elnök-vezérigazgatója. 2008 óta foglalkozik kockázati tőkebefektetésekkel: három tőkealap-kezelő – a Central-Fund Zrt., az Első Magyar Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Central Tertius Zrt. – vezérigazgatója. Az általa irányított tőkealapok alultőkésített, finanszírozási gondokkal küzdő magyar kis- és középvállalkozásokba, továbbá startup vállalkozásokba fektetnek be.
Dr. Weiszbart Tamás
Partner, ügyvéd, White Summers European Office
Dr. Weiszbart Tamás a White Summers nemzetközi ügyvédi iroda Budapesten megnyitott Európai Irodájának alapító partnere. Sok éves tapasztalattal rendelkezik a bank és pénzügyi jog, projektfinanszírozás, tőkepiacok, pénzügyi szabályozás, akvizíciók, társasági jog és a startup társaságokkal kapcsolatos tanácsadás területein. A budapesti iroda megnyitása előtt a White Summers szilícium völgyi irodájában eltöltött idő alatt európai startup társaságokat tanácsolt az USA- ban történő társaságalapítás, strukturálás és tőkebefektetés vonatkozásában. A White Summers nemzetközi ügyvédi irodához való csatlakozását megelőzően a Craig and Macauley ügyvédi irodában dolgozott Bostonban, ahol többek között pénzügyi szabályozással és értékpapír kibocsátással foglalkozott. Magyarországon a DLA Piper és Gide Loyrette Nouel nemzetközi ügyvédi irodák bank és finanszírozási csoportjainak volt a tagja, későbbiekben pedig egy német hátterű nemzetközi ügyvédi iroda bank és finanszírozási csoportját vezette. Tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karán és Németországban a Regensburgi Egyetem Jogi Karán végezte, a közelmúltban pedig a Boston University Jogi Karán szerzett bank és pénzügyi jog területén mester fokozatot (LL.M.). Az Óriás Nándor Szakkollégium alapítója és a Boston University Center for Finance, Law & Policy közösségének tagja.
Winkler Zsolt
Ügyvezető igazgató, Kitchen Budapest
Az elmúlt 14 évben közelről figyelhette hogyan mosódik el a távközlés és az informatika határa. 1999-től a Westel majd T-Mobile Magyarország munkatársa, többek között tagja az MMS szolgáltatást világpremierként bemutató csapatnak, részese a T-Mobile és Magyar Telekom egybeolvadását felügyelő integrációs irodának, majd az M-Factory és Mobilpress összeolvadásának szakmai vezetője. Ezt követően az M-Factory IT igazgatója, majd a Magyar Telekom Stratégiai igazgatóságának szenior szakértője, ahol többek között nem hagyományos távközlési területen történő akvizíciók támogatása a feladata. 2010 márciusától a Kitchen Budapest ügyvezetője. Kiemelten fontosnak tartja a fiatal tehetségek felkarolását, támogatását, olyan formában, hogy a bennük megszülető ötletek megvalósítását támogatva hozzák létre a jövő újdonságait, munkahelyeit. Kedvenc idézete: "Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható.” - Edison”
Zsembery Levente
vezérigazgató, X-Ventures
Zsembery Levente a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott 1996-ban, majd ugyanott 2004-ben Ph.D fokozatot szerzett. 1996 óta az egyetem fő-, majd mellékállású oktatója. Független tanácsadóként több jelentős projektben működött közre. Így részt vett a hazai diákhitel rendszer kialakításában és restrukturálásában, a BÉT felkészülését támogatta az egységes európai tőkepiaci szabályozásra, illetve a PSZÁF tanácsadója volt a Brau ügyben. 2005 és 2006 között az Állami Autópálya Kezelő tőkepiaci igazgatójaként dolgozott, 2006-tól 2010 elejéig az UniCredit CAIB Magyarország Zrt. igazgatója volt. 2010 óta az X-Ventures (korábbi nevén Biggeorge’s-NV Equity Zrt.) vezérigazgatója.

« Előadók A-L Előadók M-Z